09.07.2013

Emisiune săptămânală TV - documentar artistic despre romi

 

 

ACTIVITATE UNITATE CULTURALĂ


Centrul de Incluziune Socială pentru Persoanele de Etnie Romă – Centru ainițiatîn cadrul Unității Culturale o emisiune săptămânală TV - documentar artistic despre romi - intitulată De trei ori R, în perioada aprilie – august 2013.

Vă invităm să participați la o conferință de presă la care se va face prezentarea detaliată a seriei de emisiuni în data de 10 iulie 2013, ora 9.00, la sediul CISPER Centru Tîrgu Mureș, din Str. Călărașilor, Nr. 34 et I, ap. 16.

Activitatea dorește să combată prejudecățile existente în societate față de comunitatea romă prin prezentarea unor modele de reușită socio-profesional-culturală din sânul comunității rome.

Astfel, sub coordonarea jurnalistului rom Rudy Moca și cu participarea cursanților de la cursul de Cameraman – fotoreporter se vor realiza documentare de câte 30 de minute cu meșteșugari, muzicieni și dansatori romi pentru a prezenta moștenirea culturală romă în context contemporan, dar și pentru a prezenta realitatea cotidiană a vieții romilor, respectiv conviețuirea interetnică din comunitățile multiculturale mureșene.

Obiectivele activității culturale sunt:

  • Schimbarea imaginii minorității rome în viziunea majorității;

  • Creșterea gradului de cunoaștere a vieții, culturii și ocupațiilor romilor de către populația majoritară;

  • Creșterea stimei de sine prin asumarea identității rome.

Seria de emisiuni va fi difuzată în premieră de către Televiziunea Tîrgu Mureș și va fi preluată de către PAKIV TV online.

Activitatea derulată prin Centrul de Incluziune Socială pentru Persoanele de Etnie Romă – Centru face parte din activitățile de promovare a culturii rome desfășurate în cadrul proiectului „Crearea şi funcţionarea structurilor de asistenţă axate pe ocuparea forţei de muncă – Centre de incluziune socială pentru persoanele de etnie romă”, proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 implementat de către Asociația Pakiv România, în parteneriat cu Asociația Amare Phrala Cluj Napoca, Asociația Divers Tg-Mureș, Agenția pentru Dezvoltarea Resurselor Umane Pro Diversitate București și Mesogeiako Symvouleftiko Systema S.A. Atena.Informații suplimentare pot fi obținute la:

 

Asociația Divers

Koreck Maria Magdalena

Director CISPER Centru Tîrgu Mureş

Mobil: 0722-318605

Web: www.divers.org.ro

E-mail: office@divers.org.ro