04.11.2013

Meghívó Intolerancia ellenes Villámcsődületre

A Divers Egyesület, november 8.-án a Fassizmus és Antiszemitizmus Elleni Nemzetközi Nap alkalmából egy intolerancia ellenes villámcsődületet szervez délután 16.00 órakor a Holocaust Áldozatainak tiszteletére emelt Emlékműnél a Malom utca és Kosuth utca kereszteződésénél. Az esemény csatlakozik az UNITED for Intercultural Action (www.unitedagainstracism.com) európai hálózat Iktasd ki a Gyűlöletet kampányához. Külömböző etnikumu fiatalok románul, magyarul, roma nyelven, jidishül, németül és angolul fognak általuk gyűjtött az egymás iránti tiszteletet és megértést tükröző idézeteket felolvasni.


Az eseményre szeretettel várunk minden az intollerancia ellen fellépni kívánó marosvásárhelyi lakost, mondjunk együtt határozottan NEM-et a gyűlöletnek, intoleranciának és erőszaknak.

A 75 évvel ezelőtti Kristály Éjszakát követő az egész világra kiterjedő tragédia azért is történhetett meg, mert kevesen voltak akik a hitleri politikának ellenszegültek. Meg kell értsük, hogy a hallgatás nem csak akor, de ma is a gyűlölet terjedésének táptalaját képezi.


Felkérjük a civil szervezeteket és marosvásárhelyi fiatalokat, hogy csatlakozzanak kezdeményezésünkhöz és küldjenek olyan idézeteket melyek által a szavak erejével küzdhetünk a bárminemű megkülömböztetés és erőszak ellen. Az idézeteket a www.divers.org.ro honlapunkon és a https://www.facebook.com/pages/Asocia%C8%9Bia-Divers-Egyes%C3%BClet/125135351006246 Facebook oldalunkon közöljük. Eddig kezdeményezésünkhöz csatlakozott a Sapientia Egyetem Hallgatóinak Önkormányzata. Az idézeteket az office@divers.org.ro címen várjuk.

További információk: Koreck Mária, 0722-318605,office@divers.org.ro.