04.04.2013

Eveniment cultural 8 aprilie 2013

Eveniment cultural

  • 8 aprilie 2013 -Centrul de Incluziune Socială pentru Persoanele de Etnie Romă– Centru organizează, în data de 8 aprilie 2013, începând cu ora 18.00, cu ocaziaZilei Internaționale a Romilorun spectacol cu muzică lăutăreascăLăutarii Mureșeni pe Scenă, cu scopul de a atrage atenția asupra comorilor ascunse ale muzicii rome păstrate de lăutarii romi din județul Mureș.

Printre obiectivele programului se mai numără și schimbarea imaginii minorității rome în viziunea majorității, creșterea stimei de sine a romilor, atragerea atenției asupra valorii culturale a muzicii rome, promovarea lăutarilor romi din județul Mureș și conservarea moștenirii muzicale rome. În cadrul programului vor fi promovate și serviciile oferite de Centrul de Incluziune pentru Persoanele de Etnie Romă, CISPER Centru-Tîrgu Mureș.Evenimentul va începe la ora 18.00, la sala de spectacol al Ansamblului Mureșul, Bulevardul 1848 nr. 47, intrarea este liberă, și face parte din evenimentele culturale derulate prin Centrul de Incluziune Socială pentru Persoanele de Etnie Romă – Centru înființat prin proiectul „Crearea şi funcţionarea structurilor de asistenţă axate pe ocuparea forţei de muncă – Centre de incluziune socială pentru persoanele de etnie romă”, proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013.

Informații suplimentare pot fi obținute la:
Asociatia Divers

CISPER Centru Tîrgu Mureş

Telefon/ Fax: 0265/311727

Web: www.divers.org.ro

E-mail: asociatia.divers@gmail.com
Simionescu Monica

Responsabil științific

Telefon: 0729/147111

E-mail: asociatia.divers@gmail.com 

A Divers Egyesület keretén belül működő Roma Személyek Inklúziós Központja 2013 április 8.-án 18.00 órai kezdettel, a Maros Művészegyüttes termében a Romák Nemzetközi Napja alkalmával egy hagyományos népzene előadást szervez „Marosi Prímások a Színpadon” címmel. Az előadás célja felhívni a figyelmet a cigányzene még rejtett kincseire amelyeket a megye roma prímásai őriznek.