30.08.2014

Replică

Replică

La articolul apărut în datat de 27 august 2014, cu titlul ”Acuzaţii de fraudă la un proiect european de 4 milioane de euro: o vicepreşedintă UDMR a „arestat” cardurile de salarii”.

 

Cu tot respectul față de cotidianul Adevărul și jurnaliștii de la această publicație sunt nevoită să public prezenta replică față de insinuările care mi se aduc.

 

În primul rând menționez că în acest proiect au existat 40 de beneficiari participanți la cursuri de formare iar subvențiile tuturor au fost plătite integral exclusiv cu virament bancar înainte de data enunțată în articol ca fiind neplătite. Tabelul cu sumele plătite către fiecare cursant și data la care s-au efectuat plățile sunt postate pe pagina web a asociației www.divers.org.ro la anunțuri. Sumele nu sunt identice, deoarece au fost scăzute sumele aferente zilelor în care cursanții au lipsit. Atât cursanții cât și angajații din proiect au fost selectați în mod transparent, anunțurile de selecție fiind publicate în ziarele locale și pe pagina web a asociației. Fiecare candidat având un dosar de selecție cu evaluare de competențe și cerere de înscriere.

 

În al doilea rând menționez faptul că asociația noastră a reușit să continue proiectul și în perioada de 8 luni în care a existat un blocaj la nivel național în ceea ce privește fondurile necesare derulării proiectelor. Într-adevăr din acel moment au existat întârzieri de plăți, însă toate plățile au fost efectuate, activitățile și indicatorii proiectului realizați.

 

În al treilea rând doresc să menționez că până în prezent nici verbal și nici în scris nu s-a adresat nici un beneficiar sau fost angajat cu vreo cerere de plată restantă către asociația noastră. Nici din partea autorității contractante nu am primit întrebări sau sesizare în acest sens sau referitor la alte aspecte.

 

Koreck Maria

Președinte

Asociația Divers