14.04.2015

MEGHIVÓ

2015 május 16-24 között kerül sor a 13. Civil Szervezetek „Együtt a közösségért” Vásárára a Maros megyei civil szféra egyik legfontosabb évi eseményére. A rendezvényidei tematikája a civil szervezetek közösségre való hatásának a növelése szervezetfejlesztés és hálózati kapcsolatok által.

            A Civil Szervezetek Vására megfelelő keretet szeretne biztosítani melyben a különféle területeken tevékenykedő szervezetek találkozhatnak és egyszer egy évben együtt mutathatják be a közösségnek szolgáltatásaikat, valamint tevékenységeiket és önkénteseket toborozhatnak, valamint a személyi jövedelemadó 2%át is gyűjthetik. Ugyanakkor a Vásár keretein belül kerül sor a V. SWIMATHON adomány gyűjtő úszóversenyre, Civil Szervezetek Gálájára, valamint civil kávéház és egyébb, a résztvevő szervezetek által szervezett eseményekre. 

Várjuk a szervezetek beiratkozási szándéknyilatkozatát legkésőbb 2014 május 7-ig. Naprakész információk a  a beiratkozási ívek a www.divers.org.ro honlapon találhatók.

A részvétel ingyenes, minden szervezet egy tárgyal kell hozzájáruljon a szervezéshez amely a különböző versenyek egyikén díjként lesz kiosztva, ezt május 7-ig kell a szervezőkhöz eljuttatni.

Ugyanakkor a szervezők április 30-ig várják a civil szervezetek programjavaslatait sport és kulturális rendezvényekre, iletve műhelyek és kerekasztalok szervezésére amelyekkel az esemény sikeréhez szeretnének hozzájárulni május 16-24 között.  Ezúttal szeretnénk a közintézmények és a sajtó képviselőit meghívni, hogy támogassák és vegyenek is részt a rendezvénysorozaton, valamint a május 16-i Vásár napon.A rendezvény költségvetése támogatásra szorul, hiszen 13 év után sem került fel Marosvásárhely, illetve Maros megye tanácsai által nyílvántartott kiemelt rendezvények közé, így továbbra is önerőből szerveződik. Önkéntesek jelentkezését is várjuk az esemény szervezésének lebonyolítására.

 

            A rendezvény kezdeményezői: Divers Egyesület,Alpha Transilvană Alapítvány, Maros Közösségi Alapítvány, Maini Unite Egyesület

          

Naprakész információk a www.divers.org.ro honlapon és Koreck Máriá-nál, office@divers.org.ro, Tel: 0722-318605 kaphatók, ugyanitt várjuk a beiratkozási szándéknyilatkozatokat is.

Köszönjük, hogy ennek a rendezvénynek a népszerűsítésében is támogatnak.

Jelenkezesi lap