13.05.2015

Közösségünk fejlődése ...

Közösségünk fejlődése tagjainak oktatási szintjétől is függ, amennyiben a közösség egyes tagjai lemaradnak oktatási téren, azt az egész közösség sínyli meg. Minden gyermeknek joga van minőségi oktatáshoz, függetlenül szociális hátterétől, vagy etnikai hovatartozástól. A hátrányos helyzetű gyerekek esetében ooktatásukat a közösség kell támogassa, hiszen szüleik külömböző okokból kifolyólag nem képesek ezt gyerekeiknek biztosítani. Ezért úszik a Divers csapata, mely multikulturális és életkor szempontjából is nagyon változatos. Reméljük anyagi támogatást is nyerünk az oktatási központunknak amelyben immár harmadik éve nyújtunk délutáni oktatást hátrányos helyzetű gyrekeknek. Csapatunk tagjai egy rock együttesnek, két ismert vásárhelyi cégnek, újságírók és civil aktivisták.

Csapatun úszói: Pethő Csaba - a Vecker együttes gitárosa, Szabó Péter - a Linguaproof nyelviskola alapítója, Voro Ligia - a ZI de ZI napilap újságírója, Farkas Csaba - a Reea cég tagja, Peti András - alpolgármester, Szász Attila - a Marosvásárhelyi Rádió főszerkesztő helyettese.

A hátrányos helyzetű gyerekek oktatását online támogathatja itt:http://www.swimathon.ms/…, vagy május 24-én 9.00 órakor az olimpiai medencénél zajló eseményen a Víkenden.