20.01.2017

Asociația Divers organizează masa rotundă intitulată ”FACE – Familii și copii în educație”

Centre (IPE)  International Projects in Education, Zürich University of Teacher Education și Asociația Divers organizează în data de 26 ianuarie 2017, ora 9.45 în Sala San Francisco, Impact Hub București din str. Halelor nr. 5, masa rotundă intitulată ”FACE – Familii și copii în educație”.


Scopul mesei rotunde este de crea o rețea de entități interesate în a lucra cu materialul didactic auxiliar FACE membri căruia doresc să îmbunătățească auto-competențele  și abilitățile de viață a copiilor și adolescenților (4-12 ani) în special a celora care provin din familii dezavantajate și cei de etnie romă. FACE pune accent pe întărirea și dezvoltarea competențelor existente ale elevilor. Elevii învață cum să identifice și să accepte sentimentele proprii, cum să ia decizii și cum să se bazeze pe aptitudinile proprii de rezolvare a problemelor. Astfel FACE se pretează la crearea unui cadru inclusive în care clasele multiculturale și multietnice pot să-și dezvolte potențialul.


Materialul didactic auxiliar a fost elaborat de experții în educație din cadrul Centre (IPE)  International Projects in Education, Zürich University of Teacher Education care vor prezenta rezultatele pilotării materialelor în școli din România, respectiv oferta de formare gratuită pentru cadre didactice și alt tip de resursă umană implicată în educația copiilor din medii dezavantajate. Materialul este disponibil gratuit online și are trei nivele:

- FACE 1 pentru vârsta 4 – 6 ani: Dezvoltă-ți stima de sine și joacă-te împreună cu ceilalți

- FACE 2 pentru vârsta 7 – 9 ani: Dezvoltă-ți stima de sine și sărbătorește împreună cu ceilalți

- FACE 3 pentru vârsta 10 – 12 ani: Dezvoltă-ți stima de sine și lucrează împreună cu ceilalți


Prin organizarea mesei rotunde dorim să exploatăm posibilitatea de a prezenta și oferi acest material acelora care deja sunt activi în educația formală și non-formală a copiilor care provin din medii dezavantajate.


Cei interesați de a participa sunt rugați să anunțe organizatorii până cel târziu 23 ianuarie 2016, la office@divers.org.ro, sau 0722-318605.