Proiectele active ale Asociatiei Divers

 

Proiecte in implementare:

 

1. ”O Șansă pentru fiecare în Sîngeorgiu de Mureș - Esély mindenkinek Marosszentgyörgyön”

Primăria Sîngeorgiu de Mureș în parteneriat cu Asociația Divers, Asociația ”Caritas Asistență Socială” Filiala Organizației Caritas Alba Iulia și Școala Gimnazială ”Sfântu Gheorghe” derulează proiectul „O șansă pentru fiecare în Sîngeorgiu de Mureș”. Proiectul are o durată de 36 luni (septembrie 2017 – august 2020) și este finanțat prin Programul Operațional Capital Uman, prin Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene cu un buget total al proiectului de 15.119.838,62 lei  Scopul proiectului ”O Șansă pentru fiecare în Sîngeorgiu de Mureș” este reducerea numărului de persoane aflate în risc de sărăcie și excluziune socială în 4 comunități marginalizate din comuna Sîngeorgiu de Mureș, județul Mureș, în care există preponderent populație aparținând minorității rome, prin implementarea de măsuri integrate prin intermediul intervențiilor în domeniul educației, ocupării forței de muncă, furnizării de servicii medico-sociale și sociale, îmbunătățirii condițiilor de locuit, acordării de asistență juridică și combaterea discriminării și promovării relațiilor interculturale. Obiectivul general al proiectului oferă beneficii membrilor grupului țintă alcătuit din 600 de persoane (300 copii și 300 adulți), preponderent de etnie romă în comuna Sîngeorgiu de Mureș.

Pentru informatii legate de servicii de ocupare va rugam sa va adresati doamnei Koreck Maria, coordonator proiect Asociatia Divers - 0722-318605 si sa vizitati pagina web al proiectului https://incluziunemures.ro

2. FACE – Familii și copii în educație - Auto-competențe și abilități de viață pentru romi

  Proiectul este implementat de către Centre (IPE)  International Projects in Education, Zurich University of Teacher Education deocamdată în două școli pilot din România, Școala Gimnazială Dolhești, județul Iași și Școala Gimnazială nr. 5 din Săcele. județul Brașov.

Proiectul dorește să înbunătățească auto-competențele  și abilitățile d eviață a copiilor și adolescenților romi prin dezvoltarea și introducerea în școlile unde învață a aceștia aunor materiale educaționale focusate pe învățarea autoreglată și cooperativă. 

Unul din materiale poate fi accesat aici: 

 www.phzh.ch/en/IPE/Newslist/2015/09/textbook-face-3/

 

Proiecte finalizate:

 

1. (I.O.R)

2. Hand in hand

3. Succes și independență

4. Centrul de Incluziune Sociala Pentru Persoanele de Etnie Roma regiunea Centru Tirgu Mures ( CISPER Centru Tg. Mures)

5. Combaterea discursului de ură / Countering hate speech