HÍVJ MOST
0265-311727

Masa rotundă FACE la București

Centre (IPE)  International Projects in Education, Zürich University of Teacher Education și Asociația Divers a organizat în data de 26 ianuarie 2017 la Impact Hub București masa rotundă intitulată ”FACE – Familii și copii în educație”.

 

Scopul mesei rotunde a fost de a crea o rețea de entități interesate în a lucra cu materialul didactic auxiliar FACE.  Membri acestei rețele urmând să îmbunătățească auto-competențele și abilitățile de viață a copiilor și adolescenților (4-12 ani) în special a celora care provin din familii dezavantajate și cei de etnie romă.

La masa rotundă au participat reprezentanți ai Ministerului Educației, al mai multor organizații neguvernamentale implicate în sprijinirea educației formale și non-formale din România, cât și reprezentanți ai unor inspectorate școlare și școli.

Doamna Doris Kuhn a reprezentat (IPE)  International Projects in Education, Zürich University of Teacher Education și echipa care a elaborat  acest material didactic auxiliary. Dânsa a prezentat obiectivele FACE, dar și rezultatele pilotării timp de un an al materialului de către 40 de cadre didactice în două școli din România. Despre experiența utilizării materialului la clasă și despre primele formări care au avut loc în vederea pregătirii cadrelor didactice interesate de materialul FACE, au vorbit doamnele profesoare Alina Gavrilă și Mihaela Însurățelu.

Doamna Koreck Maria din partea Asociației Divers a prezentata oferta de formare gratuită pentru cadre didactice și alt tip de resursă umană implicată în educația copiilor din medii dezavantajate și a moderat discuția animată care a urmat prezentările și care au scos în evidență punctele forte ale materialului, totodată în care s-au făcut anumite propuneri referitor la colaborări viitoare în introducerea FACE în cât mai multe școli, respectiv la anumite aspecte privitoare la evaluarea elevilor și educație interculturală care ar putea fi abordate într-o fază ulterioră de către proiectul FACE.

 

Materialul este disponibil gratuit online www.face-lifeskills.com/ro/manual/ și are trei nivele:

- FACE 1 pentru vârsta 4 – 6 ani: Dezvoltă-ți stima de sine și joacă-te împreună cu ceilalți

- FACE 2 pentru vârsta 7 – 9 ani: Dezvoltă-ți stima de sine și sărbătorește împreună cu ceilalți

- FACE 3 pentru vârsta 10 – 12 ani: Dezvoltă-ți stima de sine și lucrează împreună cu ceilalți

 

Prin organizarea mesei rotunde s-a dorit exploatarea posibilității de a prezenta și oferi acest material acelora care deja sunt activi în educația formală și non-formală a copiilor care provin din medii dezavantajate. Cei interesați de a lucre cu materialul FACE și de a participa la o formare în acest sens  sunt rugați să contacteze Asociația Divers la office@divers.org.ro, sau 0722-318605.

Published on
2017. 07. 02., v – 19:27