CALL NOW
0265-311727

Cafenea Civică

Este o tradiție ca Târgul ONG ”Împreună pentru Comunitate” să fie organizat în prima sâmbătă după 9 mai. Astfel, azi Cafeneaua Civică organizată în cadrul Târgului ONG a avut loc chiar de Ziua Europei. Unul din principiile de bază ale Uniunii Europene este parteneriatul, astfel tema Cafenelei Civice a fost cum contribuie la dezvoltarea organizațiilor și a comunității parteneriatele locale, regionale, naționale și internaționale în care sunt implicate ONGurile mureșene.
Despre această temă a vorbit Ludescher László, directorul departamentului de Asistență Socială Caritas Alba Iulia sublinnind faptul că parteneriatele sunt sustenabile doar dacă cei implicați aduc plusvaloare.
Koreck Maria - președintele Asociației Divers a prezentat date despre cele 25 de ONGuri mureșene care au furnizat date referitor la parteneriatele lor și despre cum contribuie la economia județului.  Concluzia a fost că există implicare în parteneriate , însă idn afară nu se văd acestea. Totodată ecle 25 de ONGuri au avut un venit total de 16.749.304 Ron în 2023, au lucrat cu 600 de voluntari și au avut 240 angajați cu normă întreagă și 135 cu normă parțială.
Iulia Vizi, membru în echipa de comunicare al FDSC a prezentat o cercetare privind situația ONGurilor din România care poate fi consultat aici: https://bit.ly/3Wd9Xhj .

Published on
Thu, 05/09/2024 - 19:27