CALL NOW
0265-311727

Noutăți

Lead Online

On February 6, all partners of the LEAD-Online EU project gathered in Brussels for the final event of the project. This event marked the closing of our project where we presented the achievements, shared useful insights and encouraged discussions on shaping a safer and more inclusive digital environment, with a focus on combating hate speech through digital tools like the online assessment tool and the virtual Hate Out game.

05.06.2024
Vizita excelenței sale ambasadorul SUA, doamna Kathleen Kavalec la Mureș Hub

Am avut privilegiul să primim la Mures Hub vizita doamnei ambasador al Statelor Unite ale Americii, doamna Kathleen Kavalec. Am discutat cu aceasta despre situaţia refugiaţilor ucraineni şi a comunităţilor marginalizate din judeţul Mureş. Am prezentat din perspectiva Asociației Divers provocările sociale din judeţul Mureş şi soluţiile pe care le-am dezvoltat în cadrul proiectelor pe care le coordonăm.

09.10.2023
Tabara de vara

Asociația Divers în parteneriat cu Asociația Suryam a organizat cu ocazia Zilei internaționale a Copiilor "Căsuța de Joacă" pe terasa Cupolei din Cetate în data de 1 iunie, între orele 15:00 - 18:00. 
Peste 500 de copii români, maghiari, ucraineni și romi s-au bucurat de activități handmade (împăslire, împletire din hârtie, colorat mandala, creare bufnițe din carton ondulat) și jocuri în aer liber și logice.

01.06.2023
Tabără Interculturală

Datorită oamenilor de bine de la Pensiunea Ovidiu și Paula de la Ibănești 20 copii ucrainieni, români, maghiari și romi au avut parte în perioada 28-30 august de o tabără interculturală la aer curat și o împrejurime liniștitoare, de care au cu toții mare nevoie.

12.09.2023
Suryam

sociația Divers și Asociația Suryam invită copii și tinerii cu vârsta de peste 12 ani să participe în data de 28 octombrie între orele 11.00 și 13.00 la o căutare de comori intercultural prin care în echipe mixte din punct de vedere etnic participanții vor cunoaște locurile din Tîrgu Mureș care prezintă interes din punct de vedere cultural, astfel participanții vor cunoaște mai bine orașul în care trăiesc.

20.10.2023
INVITAȚIE

În perioada 19 februarie – 19 mai 2019 se desfăşoară Concursul Naţional pentru Elevi „Diversitatea - O Şansă în plus pentru viitor, ediția a XIII-a, derulat de către Ministerul Educaţiei Naționale, în parteneriat cu Asociaţia “Divers”. Invităm pe această cale elevii din toată țara să formeze echipe multiculturale și să se înscrie la concurs până în data de 8 aprilie 2019  prin trimiterea fișei de înscriere la inspectoratele școlare județene, respectiv și la adresa de e-mailoffice@divers.org.ro.              
 

 

09.10.2023
academica
Scop: În anul european al patrimoniului cultural 2018 este momentul să reflectăm asupra diversității europene ca valoare, practică și declanșator al schimbărilor socio-politice. În acest context, academia de vară interculturală va oferi cunoștințe despre diferitele forme existente de protecție a minorităților naționale din Europa pentru a înțelege complexitatea problemelor interetnice din comunitățile multiculturale din diferite țări, respectiv pentru a identifica relații interculturale viabile în vederea asigurării unei conviețuiri interetnice pașnice în aceste comunități.
08.12.2018
sansa

RO/HU RO: Am sărbătorit Ziua Minorităților Naționale așa cum ne place nouă, printre beneficarii unui proiect inițiat de noi într-o localitate unde am mai lucrat și acum am revenit sperând să lăsm în trei ani ceva sustenabil după noi. Echipa de proiect este formată din colegii de la Primăria Sîngeorgiu de Mureș, Asociația Caritas servicii sociale - filiala Caritas Alba Iulia, Școala Gimnazială ”Sfântu Gheorghe” și noi de la Aociația Divers. Membri comunităților marginalizate din Sg.

11.02.2017
masa rotunda

Centre (IPE)  International Projects in Education, Zürich University of Teacher Education și Asociația Divers a organizat în data de 26 ianuarie 2017 la Impact Hub București masa rotundă intitulată ”FACE – Familii și copii în educație”.

 

02.07.2017